2022. március 31., csütörtök

Josie Silver: Lydia ​Bird két élete

 

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

„A ​szeretteink – és azok, akiket elveszítünk – megváltoztatnak bennünket. Soha nem azok vagyunk a történet elején, mint akik a végén leszünk.” – Jodi Picoult
Két élet. Két szerelem. Egy lehetetlen választás.
Az Egy decemberi nap című #1 New York Times bestseller és Reese Witherspoon könyvklubba választott regény szerzőjétől…
Lydia újra és újra belép saját múltja kapuján, és azt teszi, ami lehetetlennek hangzik: egyszerre két életet él. De érzelmileg igénybe vevő visszatérnie oda, ahol Freddie még él, ahol Freddie-é Lydia szíve. Mert az új életben felbukkan valaki, aki azt szeretné, hogy Lydia maradjon vele.
Mi lett volna, ha? – sokszor tesszük fel magunknak a kérdést életünk fordulópontjaihoz érve. Ennek ered nyomába Josie Silver új, lehengerlő szerelmi története, amelyből sugárzik a tőle megszokott emberszeretet és lelemény. Mi történik, ha egy fiatal nő csodás módon betekintést nyer abba, milyen lesz az élete, ha minden másként alakul?
Lydia és Freddie immár több mint tíz éve elválaszthatatlanok – Lydia úgy érzi, kettejük szerelme elpusztíthatatlan, de téved.
Lydia huszonnyolcadik születésnapján Freddie autóbalesetben meghal, de aztán történik valami megmagyarázhatatlan, Lydia és Freddie közös élete új esélyt kap.


(Enyhe spoilert tartalmazhat)

Ez is olyan könyv, amit a Mini Könyvkub nélkül valószínűleg sosem olvasok el, sőt talán a látóterembe sem kerül. Mondjuk, attól tartok, ért már nagyobb veszteség... No, nem volt ez rossz, csak nekem túl csajos, és néha sok volt a rinya...

Lydia elveszíti a vőlegényét, és ezt nem nagyon tudja feldolgozni. Valahol megértem én a rinyát, valószínűleg én is a padlóra kerülnék... És nem biztos, hogy okosabb lennék... Csak hallgatni nem mindig van türelmem.

És "csoda" történik, az altatója hatására ellátogathat egy olyan életbe, ahol Freddie nem hal meg, és még mindig az esküvőre készülnek. Azt hiszem, ez is sok embert megkísértene...


Ahogy telik az idő, a két idővonal szétválik. És azt hiszem, itt jött a másik problémám. Mert így a gyász feldolgozása mellett a másik téma az lesz, hogy apró változások továbbhullámzanak, és ahogy ezen változások szaporodnak, megint jön a van-e tökéletes élet, és hogy túl lehet-e lépni a rossz dolgokon, vagy túlságosan a személyünk részévé válik, és már csak velük tudunk élni. Hogy ha a rossz dolgok eltörléséért mások "fizetnek", akkor megérheti-e mással megfizettetni?

Ez pedig túlságosan emlékeztet az Éjfél könyvtár témájára... ami sokkal jobban tetszett. 


Ha valaki éppen elvesztett valakit, akkor ez a könyv talán segíthet egy kicsit, mindenki másnak akkor már Haig könyvét ajánlanám inkább...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése